Gjør en forskjell

Bli fadder i dag! ♡​

Bli fadder

Hva innebærer det å være fadder i Heartlift?

Alle elever med tilknyttet fadder mottar støtte til å fullføre til og med ungdomsskoleutdanning. Fadderskapet begynner når du melder din interesse og blir tildelt et barn, og varer til du selv avslutter det. Når fadderbarnet går ut av ungdomsskolen, flytter eller på annen måte slutter skolegangen tilbys du ett nytt fadderbarn. Ditt bidrag vil dekke barnets skoleavgift, uniformer og skolemateriell gjennom hele skolegangen.

Et fadderskap for elever både på førskole-, barneskole- og ungdomsskoletrinn koster kr 90,- per måned.


Hva vil du som fadder i Heartlift få?

Ved tildeling av fadderbarn vil du motta bilde av barnet og informasjon om barnet og familien. Hvert år vil du motta oppdatert bilde av barnet ditt.I tillegg mottar du vårt nyhetsbrev med reportasjer og nyheter om vårt prosjekt 2 ganger per år.

Tilbudet om å bli med oss på faddertur til Gambia hvert år, står alltid åpen. Ta kontakt med oss på post@heartlift.no


Vi formidler kontakt

Dersom du ønsker mer direkte kontakt med fadderbarnet formidler vi gjerne det, men vi gir aldri ut ditt navn, din adresse eller mail-adresse til barnet uten at du selv ber om det. Du kan også sende gave til barnet eller familien.

Hvor lenge sponser vi fadderbarnet?

Vi har i år veldig mange som går i 9. Klasse – siste året på ungdomsskolen og dette er siste året vi sponser eleven. Etter 9. klasse er det også mange som ikke ønsker å gå videre på skole. I flere tilfeller har de heller ikke eksamensresultetar til å fortsette. Vi har noen, som stadig stikker innom, foreviser eksamenspapirene sine, er veldig opptatt av å gjøre det best mulig på skolen og fniser og ler – som seg hør og bør for en gambisk jente. Disse sponser vi selvfølgelig videre. Dette betyr at det er svært mange av dere som vil motta en henvendelse fra oss, og forespørsel om å sponse ett nytt barn fra neste skoleår.

Når jenter får tilgang til utdanning, tilegner de seg viktig kunnskap som gjør at de har større mulighet for å få seg jobb og en inntekt når de blir voksne. Selv med begrenset skolegang kan man se slike effekter av utdanning.

Utdanning for jenter er en av de meste lønnsomme investeringene man kan gjøre for utvikling, og virker positivt inn på en rekke områder. Det fremmer helse og velferd for neste generasjon, kan redusere fattigdom og bremse befolkningstilvekst. Les mer om dette HER.  

Men, vi må ikke glemme guttene heller. For å få et bærekraftig samfunn så trengs det også at guttene har utdannelse.

Vær stolt av den støtten du gir – den utgjør en stor forskjell. Tusen takk!

Sammen kan vi gjøre en forskjell! ♡​

Hva sier våre støttespillere

Heartlift er en proff organisasjon styrt fra hjertet. Det var så utrolig rørende å møte de smilende barna på skolen,, bygd av norsk kvinnekraft! Alle inntekter går direkte til utdannelse. Den eneste veien ut av fattigdom!

- Bjørg Thorhallsdottir

Heartlift imponerer med innsatsvilje, entusiasme og stor gjennomføringsevne og jeg er stolt over å kunne bidra gjennom fadderordningen!

- Bente Tangstad Juul

Gjør noe som gir mening – langt inn i hjerteroten! For et par år siden ble jeg forespurt om jeg kunne tenke meg å gå inn i organisasjonen Heartlift - og bidra med min kompetanse innenfor foto og kommunikasjon. Hadde egentlig mer enn nok med andre oppgaver i livet, men takket ja – og ble med til Gambia høsten 2018, for å dokumentere arbeidet som Heartlift gjør lokalt. Snakk om vendepunkt i livet: - Møte med barna – livsgleden tross fattigdom – initiativet blant damene i landsbyen - og barnas glede over å få gå på skole og leke i trygge omgivelser gjorde sterkt inntrykk. Forskjellen på her og der er enorm! Og vi kan alle bidra med enkle midler, for å gi disse barna et godt fundament å bygge sin fremtid på. Gleden over å se at det virker, kan nesten ikke beskrives! Hva venter du på?

- Paal Alme

Jeg har vært så heldig å få være med på tur til Gambia med Heartlift hele fire ganger. Det er både stas og rørende å se hvor mye disse flotte menneskene i denne lille foreningen klarer å få til. I Gambia var jeg med å besøkte skolen Heartlift har bygget. Og jeg må si, - at det å se hvor betydningsfullt tilgang på rent vann på skolen og et måltid mat er for disse barna er en øyeåpner. OG enda viktigere utdanningen barna får her, det gir håp for fremtiden de møter! MEN, vi må ikke glemme at Heartlift ikke hadde klart dette uten alle sine støttespillere. Både DU og JEG kan sammen gjøre en forskjell. Rekk ut en hånd i dag, det er ikke så mye som skal til! ♥

- Dina Larsen