BLI MED OSS TIL GAMBIA 21. NOVEMBER – 3. DESEMBER 2023

Har du lengtet etter en reise til Afrika?

Tiden er inne. Tiden er nå!
Skap nye unike historier i livet ditt og bli med på denne HJERTEREISEN til Gambia, en reise for livet!

Nå kan du få oppleve en tur utenom det vanlige. I slutten av november setter vi kursen mot Vest-Afrika der du får kombinert avslappende dager med engasjement. Vi skal på Cotton Trail reise innover i landet, besøke kvinnegrupper, ha workshop, besøke Heartlift skolen og du får mulighet til å besøke familier i lokalområdet der vi er godt kjent. Kanskje du ønsker å besøke fadderbarn?

Vi bor på Footsteps Eco-Lodge som ligger i et rolig område, en spasertur fra stranden og havet. Her blir det enkel morgen yoga med Linda og om kveldene samles vi rundt bålet for å prate og lære om historiefortelling av Vigdis. Du vil garantert skape nye historier og vennskap, som vil merkes.

Gambia er et land med kontraster. Her sitter smilet løst selv om befolkningen har sine utfordringer. Kanskje finner du ditt engasjement her? Uansett så vil reisen bli et minne for livet.

Dag 1 | Ankomst (M)

Reiseleder Vigdis samler gruppen på Oslo Lufthavn, klare til avreise!
Ankomst flyplassen i Banjul over midnatt.. Vel ute av flyplassen blir dere møtt, og turen går til Footsteps. Ved ankomst får dere en liten matbit før natten kaller.

Dag 2 | Tid til å lande & Intro til prosjekter (F, M)

Nyt en rolig morgenen før frokosten står på bordet. 
Etter frokost blir det tid til praktiske ting, bli kjent med stedet og hverandre. David, eier av stedet, vil gi en introduksjon og historien til Footsteps Eco-Lodge, etterfulgt av en omvisning.
Vi møtes igjen kl. 15:00 og spaserer til Coton Trail Farm med pop-up utstilling og introduksjon til Cotton Trail. Vi rusler tilbake til Footsteps og samles rundt bålet for mer informasjon om foreningen Heartlift og skolebesøk neste dag.. På kvelden blir det grilling!

Dag 3 | Besøk til Heartliftskolen (F, L)

Vi møtes i shalaen for en morgenstrekk med Linda. Etter frokost reiser vi på besøk til Heartliftskolen. Her blir det diverse aktiviteter og innblikk i skolen og hvordan fadderorganisasjonen jobber. Etter besøket stopper vi hos Ida, hvor vi får nydelig hjemmelaget Gambisk mat. Ida startet «Homecooking with Ida» for 15 år siden. Hun vil fortelle litt om hvordan det er å være kvinne og grunder i Gambia. Vi reiser tilbake til Footsteps etter lunsj. Refleksjoner og samtaler om dagen som har vært med Vigdis.

Dag 4 | Landsbytur til Gunjur & historiefortelling (F)

Vi møtes i shalaen for en morgenstrekk med Linda. Etter frokost møter vi Lamin – lokalguiden vår på Footsteps. Han tar oss med til Fiskerlandsbyen, Gunjur-klinikken, markedet, skoler i landsbyen. Tilslutt tar han oss med til Gunjur Village Museum. Dette museet er en historie i seg selv om drivkraft og engasjement. Lamin er mannen bak og har brukt hver krone han har tjent ekstra til å bygge museet. Han så at deres kultur og tradisjoner er i ferd med å forsvinne, og ingen tar initiativ til å bevare. Dette forsøker han å gjøre noe med. Lamin er sann «change-maker» Ettermiddagen samles vi for å lære mer om historiefortelling og formidlings teknikker med Vigdis.

Dag 5 | Avslapping på Footsteps eller fottur til Sanyang (F)

Dette er en dag for refleksjon. Du kan enten bruke den på Footsteps eller bli med på en fottur langs stranda til Sanyang. Denne turen tar ca. to timer, hvorav 1,5 time er på stranda. Kanskje møter vi en fisker eller to, men utover det er dette en veldig øde strand. Lunsj kan kjøpe i Sanyang før vi tar transport tilbake til Footsteps, eventuelt kan du også gå tilbake. Dersom du ikke ønsker å gå dit, men har lyst til å møte oss i Sanyang, så kan du bli med transporten fra Footsteps.

Dag 6 | Natur og dyreliv UpRiver (F, L, M)

I dag blir det tidlig frokost! Vi reiser sørsiden til JJB, og stopper i Sambel for lunsj hos Gambia Horse & Donkey Trust for å lære mer om deres fantastiske arbeid. Etter lunsj, vil en av skogvokterne fra Communities Four Red Colobus ta oss med på en liten tur i området for å se Red Colobus apene. Dette er en av de største koloniene i Vest-Afrika. Tilslutt blir det elvebåt tur, hvor vi speider etter flodhester og sjimpanser. Herfra er det ca en times kjøring til JanJanBuregh. Ved ankomst rusler vi litt i landsbyen mens vi venter på middag og overnatting.

Dag 7 | Cotton Trail med Kvinneforeningen i Njau (F, L)

Frokost vil bli servert tidlig, før vi reiser avgårde. Stoppet for dagen er hos kvinneforeningen i Njau. Vi skal tilbringe tid med dem og bli med på “free art” workshop hvor vi lærer kunsten å male på bomull som lerret. De vil også fortelle mer om hvor viktig bomullen er for deres kultur, og om engasjementet de har for å resirkulere søppel. Rett før lunsj, takker vi for nytt vennskap og kjører en halvtimes tid til Kaur hvor lunsj serveres på Kauren River Lodge. Etter lunsj, kjører vi strake veien til Footsteps og ankommer sent ettermiddag.

Dag 8 | Morgen på Footsteps, Elvebåttur på grenseelva til Senegal til Solnedgang (F)

Har du kanskje lyst å sove litt lenger etter to dager på tur? De som ønsker kan møtes i yoga shalaen for en liten yoga økt før middag. Nyt en avslappet dag på Footsteps. På ettermiddagen reiser vi til Kartong Riverside og i båt ut på elven som grenser mellom Senegal og Gambia. Vi nyter solnedgangen før turen går tilbake til Footsteps og middag.

Dag 9 | Jenter og Entreprenørskap Workshop (F)

Morgenyoga i shalaen med Linda før frokost. TinkTank | Tema: jenter og entreprenørskap. Etter frokost samles vi igjen i shalaen hvor vi jobber med temaet jenter og entreprenørskap i Gambia. Vi deler oss opp og «brainstormer» litt, deler ideer, tanker og muligheter som finnes. Hvordan kan vi knytte Cotton Trail med Heartlift entreprenørskap? Hva annet kan jenter i Gambia sette i gang med? Ettermiddagen har du tid for deg selv. Kanskje en tur til stranda? Vi samles igjen med historiefortelling med Vigdis og hygge rundt bålet.

Dag 10 | Fadderbesøk & avslutningsfest på Heartliftskolen (F, L)

I dag blir det frokost litt tidligere, før vi setter kursen på Brufut og Heartliftskolen. På formiddagen blir det tid til å besøke familier og å hilse på fadderbarn. Ønsker du fadderbarn? Da anbefaler vi å si ifra på forhånd slik at du kan få møte han eller henne. Vi gjør et lite avbrekk for å spise lunsj ikke så langt fra skolen. Etter lunsj reiser vi tilbake til skolen, klare for skikkelig skolefest med band og Simbafest! Kjempegøy for store og små! Etter festen kjører vi tilbake til Footsteps.

Dag 11 | Lær å lage den lokale maten, tie & dye workshop (F, L, M)

Morgenyoga i shalaen med Linda før frokost. Etter frokost blir vi med Footsteps-jentene å lærer å lage den lokale maten. Dette er en prosess og et innblikk i den lokale dietten. Etterpå nytes selvfølgelig lunsjen. Litt venting når man lager mat og da passer det å være litt kreativ. Alle får utdelt et Cotton Trail handlenett som du kan dekorere akkurat slik du ønsker. Vi får hjelp av en lokal kunstner som vil vise oss tie & dye ved hjelp av plantefarger. Vi drar ned på stranda på ettermiddagen for å nyte litt tromming og solnedgangen. Tilbake på Footsteps blir det grillfest og tromming med det lokale bandet.

Dag 12 | Fri til avreise (F)

Vi starter dagen i shalaen. Det blir morgen yoga med Linda før frokost. Dagen er til egen disposisjon, men vi samles på ettermiddagen for refleksjon og avslutning av turen. Transport til flyplassen og fly hjem.

Dag 13 | Ankomst Norge

Vel hjemme på ettermiddagen.

Vigdis og Linda er med på turen:

Vigdis Jordal er farmasøyten som nå blander magiske ord til engasjerende fortellinger. Hun står på mange ulike scener og deler erfaringer om hvordan bruke historier i faglig formidling og som inspirerende livsvisdom. Vigdis reiste sammen med Linda til Gambia første gangen for 15 år siden og har siden vært engasjert i landet og foreningen Heartlift.

Linda Veråsdal er ildsjelen bak Gambia Cotton Trail og drivkraften bak reiseselskapet Ethical Travel Portal. Hun brenner for å bruket reiselivet til positiv utvikling i lokalsamfunn og som verktøy for å skape bedre steder for folk, miljø og dyr. Halve året bor hun i Gambia på Footsteps Eco Lodge sammen med David. I 2018 ble Linda yoga instruktør, og liker å undervise i soft vinyasa flow.

Vi bor på Footsteps Eco Lodge, en av få økolodger i Gambia. Footsteps ligger ca en times kjøretur fra turistområdene og flyplassen. «In the bush and by the sea». Footsteps er selvberget med strøm gjennom eget solcellesystem, og takket være lange solrike dager, er strømmen veldig pålitelig. Hyttene ligger spredt rundt ferskvannsbassenget, som også er en herlig mulighet for å kjøle seg ned på varme dager. Hver hytte har eget bad med varm dusj og kompost toalett. Kompost toalettet er bygget med spesiell teknikk som fungerer veldig bra og lukter ikke! Det er vifte på rommene, og mulighet for å lade telefoner og batterier. Footsteps har bra internet (til å være i Gambia), og stort sett pålitelig! Restauranten er åpen fra 08:00 til sistemann har gått og lagt seg. Her føres det du bestiller (som ikke er inkludert) på rommet ditt. Du kan betale kontant med norske kroner, eller bankkort. Footsteps er omringet av skog, flotte trær og vegetasjon. Det er ca 25 – 30 minutters gange til stranda. Her finner du en øde strand, to små beach barer som selger fersk-presset appelsinjuice.

Footstep

Heartlift er en fadderorganisasjon i Gambia hvor barn får mulighet til å gå på skole med ordentlig utdanning, og første steg ut av fattigdommen. Foreningen har minimale administrasjonskostnader, ved at hjelpen gis direkte til skolene og støtten dekker utgifter til utdanning, skoleuniform, bøker og et varmt måltid mat. Heartlift fokuserer også på kvinner og er opptatt av å skape verdier. Neste prosjekt er entreprenørskap, spesielt for jenter.

The Gambia Cotton Trail er et initiativ for å skape arbeidsplasser og gi muligheter på landsbygda i Gambia. Gjennom bomullen knyttes industrier og landsbyer. Bønder i øst-Gambia passer på bomullen fra frøet settes når regntiden starter, til bomullen høstes etter noen måneder. Da fraktes bomullen til Njau, og en herlig gruppe damer spinner bomullen for hånd. Videre reiser bomullen til kysten, og vest i Gambia. Her jobber veverne som vever meter etter meter på både tradisjonell og norsk vev. Mens skredderne syr og syr! Rettferdig handel og skape ekstra inntekt er nøkkelord gjennom hele prosessen.

Pris per person: 23 700,- basert på to deler rom Antall: 15 personer Reiseledere: Vigdis Jordal (fra Norge) og Linda Veråsdal (møter gruppen i Gambia)

Prisen inkluderer: Fly t/r Oslo- Banjul. Flyreisen er med SAS og TAP Portugal. Overnatting på Footsteps, delt rom i dobbelt/twin Frokost all dager ( F) Lunsj fem dager ( L ) Middag fire dager ( M ) Transport til og fra flyplassen Yoga, historiefortelling Workshops Transport til Heartliftskolen to dager Simbafest og besøk med Heartlift Landsbybesøk med Lamin (inkludert transport, museum og guide) Cotton Trail tur UpRiver (inkludert guide, alle måltider, besøk og transport) Matlaging med Footsteps-jentene Reiseleder

Ikke inkludert: Måltider som ikke er nevnt Drikke til mat Personlige utgifter, medikamenter, forsikring Tips og andre utgifter underveis

Påmelding og mer informasjon: linda@ethicaltravelportal.com

Ring gjerne eller send spørsmål på e-post til Vigdis Jordal. Tlf: 917 21 400 – vigdis@heartlift.no Vi gleder oss tur sammen til Gambia!

Vigdis Jordal
https://www.facebook.com/linda.verasdal

Skriv en kommentar

Heartlift er en forening med tette bånd til menneskene og prosjektene i Gambia, Vest Afrika. Vi formidler fadderskap til skolebarn.

features

KONTAKT OSS