Munkenes Ballklubb – gutta med det store hjerte!

Det ble uavgjort i fotballkvaliken til EM 2020 – og avisene skriver;

– Norge presset på for seier etter å ha mistet nok en ledelse, men Sverige holdt unna og fester grepet om 2.-plassen i EM-kvaliken.

Nå gjenstår å se hva som skjer på Børstad når Munkenes Ballklubb går i duell med Flisa Idrettslag fra Solør kommende helg. For dette er spennende på flere måter:

– Vil laget med de sjokk-rosa draktene vinne over en sjokk-ert motstander, og i så fall med hvilke sifre?

Men kampen er også spennende på et annet plan, fordi Munkenes Ballklubb er en klubb ganske så forskjellig fra mange andre fotballklubber;

– Går vi fire år tilbake i tid, kunne vi lese følgende i flere dagsaviser, både lokalt og sentralt:

Representanter fra klubben har undertegnet en kontrakt uten sidestykke i norsk fotballs historie, uansett nivå; Den frivillige organisasjonen Heartlift vil pryde brystet på klubbens vakre fotballtrøyer. Klubben vil i tillegg gi organisasjonen omfattende, og ikke minst gratis, annonseplass på sin hjemmeside. Og sist, men ikke minst; MBK donerer 50 % av driftsoverskuddet til Heartlift! Snakk om flott innstilling!

Øyvind Melgavis, som var en av initiativtakerne til opplegget for fire år siden, sier at det hele startet med at klubben ville gjøre en forskjell – og så på Barcelona, som i mange sammenhenger ikke hadde reklame på draktene, men valgte logo for en veldedig organisasjon. Herfra var veien kort til å velge organisasjonen Heartlift, som opererer på 100% frivillig basis. Minimalt med «overheadkostnader» – målet er at alt som samles inn skal gå til de som trenger det. Og det er meget velkomne summer som er gitt til Heartlift, fra dette startet.

Berit Løvstad – ansvarlig for Heartlift sier følgende om denne generøse innstillingen: – «Vi er en forening med tette bånd til menneskene og prosjektene i Gambia, Vest Afrika. Vi formidler fadderskap til skolebarn. Det blir stadig viktigere at alle barn får mulighet til å gå på skole. Utdanning er en av de viktigste byggesteinene i et samfunn, og veien ut av fattigdommen.» Og fotball er en av de idrettene som det er mulig å organisere i landet – med en ball og sko, er man allerede i gang.

Så nå ønsker vi klubben lykke til på lørdag – måtte de rosa trøyene bringe bøttevis av mål på motsatt banehalvdel!

Vi lover å heie på dere – og følger opp med nye utspill etter kampen!

Skriv en kommentar

Heartlift er en forening med tette bånd til menneskene og prosjektene i Gambia, Vest Afrika. Vi formidler fadderskap til skolebarn.

features

KONTAKT OSS